‘Blijf in Balans’: Samen bewegen is samen genieten

‘Blijf in Balans’: Samen bewegen is samen genieten

Van 26 september 2018 tot en met 20 december 2018 wordt er een gezellige en leerzame cursus voor 65-plussers georganiseerd in de wijk Dauwendale.
Op 12 september 2018 is er een gratis informatiebijeenkomst. Iedereen die meer wil weten, is op deze informatiebijeenkomst welkom zonder aanmelding vooraf.

De cursus ‘Blijf in Balans’ is ontstaan door een samenwerking van Stichting Welzijn Middelburg, De Manteling, Zorgstroom en FysiCo Nadorst. We hopen u te helpen om met zelfvertrouwen in beweging te blijven. U krijgt tips aangereikt, gaat oefenen met elkaar en (her)vindt uw balans. En, het wordt ook gezellig! Naast de cursus is er koffie en ruimte om elkaar te leren kennen.

‘Blijf In Balans’ is een groepscursus gericht op het verbeteren van uw balans en het leren kennen van andere mensen. U leert er om beter in balans te blijven en steviger op de benen te staan. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. De cursus wordt gegeven door een geriatriefysiotherapeut die hierin is gespecialiseerd. Tijdens de cursus is een medewerker van Manteling aanwezig die helpt met hand- en spandiensten. De cursus is één keer per week en duurt 12 weken.

Met inzet vanuit de Manteling kunnen deelnemers ook na afloop van de cursus bij elkaar blijven komen in de vorm van een vriendenkring, om samen in balans te blijven. De vriendenkring is er voor samenzijn, gezelligheid, goed gesprek, genieten van een bakje koffie en thee en het samen ondernemen van een activiteit zoals een fijne wandeling.
Informatiebijeenkomst: 12 september 2018, inloop 9.30, start 10.00 uur, in Hof Mondriaan, Vrijlandstraat 28 te Middelburg. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met FysiCo Nadorst op telefoonnummer 0118 62 99 96.